Szalay Könyvek Online

Árpád és Géza fejedelmek - Magyar királyok és uralkodók 1.


Árpád és Géza fejedelmek - Magyar királyok és uralkodók 1.

Árpád és Géza fejedelmek - Magyar királyok és uralkodók 1.

Rövid ismertető:


A termékeny és sok műfajú szerző új nagyszabású vállalkozásba kezdett.

Az ezúttal Tihanyi István szerző név alatt megjelenő 26 kötetesre tervezett sorozat a magyar történelem 1918-ig tartó szakaszát dolgozza fel uralkodói életrajzok tükrében.

Az egységes méretű és szerkezetű, mintegy száz oldalra rugó, nagy alakú, (színes fotókkal és reprodukciókkal) gazdagon illusztrált kötetek mindegyike két-két uralkodó életét tárgyalja.

A kronológiai rendben haladó széria nyitókötete, máris rendhagyó módon két fejedelemmel, a honfoglaló Árpáddal és Géza fejedelemmel foglalkozik.

A két történelmi személyiségről való szegényes ismeretek okán a szerző valójában egy hagyományos őstörténeti összefoglalót ad.

Beszél a magyarok eredetéről, a törzsszövetségi politikai szervezetről, a vándorlásokról és a honfoglalásról, a kalandozások koráról és végül Géza kapcsán az ország egyesítéséről és a kereszténység felvételéről.

Az főszöveget esetenként színes szövegdobozokban elhelyezett rövidebb, érdekességekkel foglalkozó szövegek tarkítják.

A szerző elbeszélése nagy vonalakban követi a bevett történettudományi nézeteket, ugyanakkor néhány kiszólással, sejtetéssel bőven hagy teret főleg az etnogenezis kapcsán – a népszerű „alternatív” elképzeléseknek is.

Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés
Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
vatera.hu arcedula.hu